جمع آوری کاغذ باطله

شاید تاکنون به این موضوع توجهی نکرده باشید که نیاز کارخانه های بازیافت به خوراک و مواد اولیه چگونه تامین می شود و با طی شدن چه مراحلی ؟!! پس با ما همراه باشید تا اطلاعات قابل قبولی در این حوزه را به شما خواننده محترم انتقال دهیم .

خرید کاغذ باطله در گام اول

برای بازیافت در هر نوع یا رسته ای نیاز به ضایعات از جنس مربوطه است ، مثلا کارخانه ای که بازیافت ضایعات آلومینیوم را انجام می دهد قطعا نمی تواند از ضایعات آهن برای تولید خود بهره برده و برای ادامه کار نیازمند ضایعات آلومینیوم است . در زمینه بازیافت کاغذ باطله هم دقیقا شرایط به همین شکل است و برای تامین نیاز مواد اولیه کارخانه های بازیافت کاغذ باطله نیاز به جمع آوری کاغذ باطله توسط خریدار کاغذ باطله است . خریدار کاغذ باطله فعالیت خود را در تمام گستره ایران زمین انجام می دهد و کاغذ باطله و کتاب باطله رفته رفته در تمام نقاط کشور در مراکز جمع آوری کاغذ باطله جمع می شود . حال ممکن است خریدار کاغذ باطله فعالیت خود را در شهرهای ایران انجام دهد و یا اینکه تنها معطوف به خرید کاغذ باطله در تهران شود . اما در هر حال مهم جمع شدن و یکجا شدن انبوه کاغذ و کتاب باطله برای ارسال به کارخانه است و دیگر این نکته ارزش چندانی ندارد که خریدار کاغذ باطله در مرزداران زحمت جمع آوری این ضایعات کاغذ را کشیده است یا خریدار کاغذ باطله در تهرانسر. برای بازیافت کاغذ باطله و برای کارخانه تنها کیفیت کاغذ های باطله اهمیت دارد و تفاوت چندانی ندارد که خریدار کاغذ باطله شرق تهران کاغذ باطله را آماده ارسال به کارخانه کند یا خریدار کاغذ باطله در غرب تهران .
جمع آوری کاغذ باطله
 

آماده سازی کاغذ باطله در گام دوم

همان طور که پیش تر اشاره شد کاغذ باطله و کتاب باطله از سراسر کشور و از نقاط دور و نزدیک به مراکز جمع آوری کاغذ باطله می رسد .خرید کاغذ باطله درب منزل مشتری می تواند در شمال تهران باشد و یا جنوب تهران و رفته رفته کاغذهای باطله سر از مراکز جمع آوری کاغذ باطله در می آورند . پس با این شرایط نمی توان انتظار داشت که جنس کاغذ باطله و کتاب باطله جمع آوری شده از سراسر شهر با هم یکی باشد و در این مرحله آماده سازی کاغذ ها توسط مرکز جمع آوری انجام می شود . کاغذ های باطله جهت ارسال به کارخانه آماده و جداسازی می شوند و ضایعات غیر قابل بازیافت آن ها جدا می شود.

بازیافت کاغذ باطله و تبدیل به محصول جدید در گام سوم

تمام زحمات فعالان عرصه بازیافت از خریدار کاغذ باطله گرفته تا مراکز جمع آوری کاغذ باطله تنها با تولید کارخانه بازیافت کاغذ باطله معنای حقیقی پیدا می کند و اگر کارخانه های بازیافت نباشند عملا تمامی زحمات بیهوده خواهد بود . کارخانه بازیافت کاغذ باطله بر اساس نوع خط تولید و نوع جنس مصرفی اقدام به خرید کاغذ باطله از مراکز جمع آوری کاغذ باطله می نماید و بر حسب نیاز تولید خود از انواع ضایعات کاغذ ارسال شده در جهت تولید خمیر کاغذ و تولید محصول جدید بهره می برد .

فروش محصولات تولید شده از بازیافت در گام چهارم

محصولات تولید شده توسط کارخانه های بازیافت تا حد زیادی جلوی نابودی محیط زیست و دست بردن انسان ها در طبیعت را می گیرد و در مصرف کردن دوباره از مواد بازیافتی موجود موثر است . کارخانه های بازیافت کاغذ ، محصولات متنوعی را مانند شانه تخم مرغ ، جعبه شیرینی ، کارتن ، مقوا ، و محصولات دیگر را از این ضایعات تولید می کنند . برای فروش و بازاریابی این محصولات نیاز به نمایندگی و عاملیت های مختلف است که در شهرهای دور و نزدیک شروع به فعالیت کنند و محصولات تولید شده را به دست مردم برسانند .
جمع آوری کاغذ باطله
 

مصرف محصولات بازیافتی و حفظ محیط زیست در گام پنجم

زنجیره جمع آوری کاغذ باطله پس از طی مراحل تولید و فروش ، در گام آخر به دست مصرف کننده ای می رسد که می توانست بجای استفاده از محصول بازیافتی با کیفیت پایین تر به سمت خرید محصول تولید شده از مواد اولیه غیر بازیافتی برود ، اما از آنجایی که اکثریت قریب به اتفاق مردم حفظ محیط زیست را از اولویت های زندگی خود می دانند با فروش کاغذ باطله و کتاب باطله خود در تامین نیاز کارخانه ها برای تولید محصولات بازیافتی سهیم بوده و با خرید دوباره محصولات بازیافتی نقش حیاتی خود را در محافظت از محیط زیست کامل کرده و دین خود را به نسل های آینده کشور می پردازند .

میزان بازیافت نشان دهنده سطح فرهنگ یک جامعه

در کشورهای پیشرفته و یا به اصطلاح جهان اول ، میزان و حجم بازیافت در رسته های مختلف اصلا قابل مقایسه با کشورهای جهان سوم و درحال توسعه نیست . کشورهای توسعه یافته ، بازیافت را در تمامی حیطه های ممکن انجام می دهند و بازیافت تنها منوط به کاغذ ، آهن ، آلومینیوم نیست . در سال های اخیر کشورهای پیشرفته در زمینه بازیافت آب نیز پا به عرصه فعالیت گذاشته  و با اقدامات مختلف در جهت حفظ گران بها ترین ثروت کره زمین ، یعنی آب نیز شروع به فعالیت کرده اند. هر چقدر که دانش و سطح فرهنگ جامعه ای بالاتر باشد در ابتدا میزان تولید زباله کاهش می یابد و در ادامه میزان استفاده از محصولات بازیافتی بیشتر می شود . امروز به لطف تبلیغات گسترده و مطالعه بیشتر مردم نسبت به قبل ، حجم قابل توجهی از دوریز مواد قابل بازیافت کاهش داشته است .