قیمت کاغذ باطله و برجام

برجام تنها یک لغت نیست ، بلکه یک سلسله هجمه بر بازار است که گریبانگیر هر فعالی در زمینه کسب و کار است. فارغ از اینکه شما کسب و کار کوچکی داشته باشید و یا یک کارخانه خیلی بزرگ آثار منفی عدم امضای این توافق بر گستره زندگی شما مستولی خواهد شد.
برجام یا به عبارتی دیگر برنامه جامع اقدام مشترک که در سال 2015 میلادی مابین ایران و پنج قدرت هسته ای به امضا رسید قرار بود که تسهیل کننده کسب و کار و اقتصاد کشور باشد ، اما گویا این خواب آشفته نیز تعبیر نشد و خود گره ای کور تر بر اقتصاد ایران زد . این توافق که می توانست باعث شکوفایی اقتصاد تحریم زده کشور باشد ، دیری نپاید که این معاهده ای که حاصل سالیان متوالی بحث و گفتگو بود به سادگی از هم گسست و اقتصاد کشور را وارد شرایط اسفناک تری نمود.
قیمت کاغذ باطله و برجام
 
سلسله تحریم های آمریکا علیه ایران از سال 97 به بعد قیمت های اجناس را همانند یک بمب ساعتی فعال کرد ، بطوری که با کوچکترین اظهار نظری بازار به سمت کاهش یا افزایش خیز بر می داشت.

افزایش قیمت کاغذ و کمبود کاغذ باطله

کاغذ که یکی از بی ارزش ترین کالاهای در دسترس بود ، پس از بر هم خوردن معاهده برجام به یکباره تاج سلطنت بر سر نهاد و شروع به یکه تازی در قیمت نمود . این افزایش قیمت به حدی شگرف بود که منجر به تعطیلی تعداد زیادی از نشریات و روزنامه ها شد . از دیگر آثار مخرب می توان به کاهش تیراژ روزنامه ها و همچنین افزایش بی وقفه قیمت این نشریات اشاره کرد.
بازار کاغذ باطله که بطور کامل تحت سیطره و کنترل بازار کاغذ نو و مصرفی است نیز وارد این هزار توی غریب گردید . قیمت کاغذ باطله لحظه به لحظه با بیم و امید های مخابره شده از محل مذاکرات هسته‌ای تغییر می کرد و متاسفانه همواره این تغییر در جهت افزایش بود بطوری که تقریبا قیمت خرید کاغذ باطله از سال 97 تا به امروز را سه برابر افزایش داد.
در بعضی از رسته های کاغذ باطله مانند روزنامه باطله این افزایش قیمت بسیار لجام گسیخته تر نمود پیدا کرد و قیمت  روزنامه باطله را با افزایش بیست برابری روبرو کرد. شاید لذت بالا رفتن قیمت کالا ها بخصوص کاغذ و کاغذ باطله در ابتدای این ماراتن هسته ای برای صاحبان کالا شیرین می نمود ، اما گذر زمان و فرسایشی شدن مذاکرات هسته‌ای نبض بازار را به دست گرفت و فضای اقتصاد کشور را به ورطه رکوردی بی بدیل در تاریخ کشاند.

فروش کاغذ باطله و چرخش چرخ کارخانه ها

همانطور که اشاره شد التهاب بازار و سبقت لحظه ای قیمت ها ، رفته رفته جای خود را با رکود سخت و خوفناک جا به جا کرد و بازار وارد فاز جدید تشعشعات مذاکرات هسته‌ای قرار گرفت. اگرچه نرخ تورم طبق گفته مسئولان تا حدی کنترل شد اما متاسفانه رکود حاکم بر اقتصاد کشور از تورم خانمان‌سوز تر شده است.
قیمت کاغذ باطله و برجام
 
با بالا رفتن نرخ ارز های خارجی و حذف ارز یارانه ای برای کاغذ ، عملا این کالا را چون تکه چوبی در این دریای مواج و ملتهب قیمت ها رها کرد. بالا رفتن قیمت کاغذ بطور مستقیم بر بالا رفتن قیمت کاغذ باطله تاثیر دارد . کمتر شدن تیراژ روزنامه ها و صرفه جویی در مصرف کاغذ شرایط را به گونه ای رقم زد که از صادر کننده بودن کاغذ باطله در سال های قبل ، به نیازمند واردات و خرید کاغذ باطله از خارج از کشور تبدیل شدیم. کارخانه های بازیافت کاغذ باطله امروز مشکلات عدیده ای در جهت خرید ضایعات کاغذ مورد نیاز خود دارند .

چاره کار و آینده بازار

برای برون رفت از شرایط فعلی تنها چاره تولید است و ‌این امر میسر نخواهد شد مگر با تسهیل کردن امور کسب و کار. برای روشن شدن موضوع از حوزه تخصصی سایت کاغذ 24 که فعالیت در زمینه خرید و فروش کاغذ باطله است مطلب را ادامه می دهیم. در شرایط تحریم و فشار اقتصادی تنها می توان با تولید و ایجاد ارزش افزوده بر این امر فائق آمد. بطور مثال می‌توان بجای واردات مقوای پشت طوسی از کشورهای شرق آسیا ، ضایعات کاغذ وارد کرد و در بستر کارخانه های بازیافت کاغذ باطله شرایط تبدیل کاغذ باطله را به مقوا و کاغذ مصرفی فرآهم نمود .
اما آثار این موضوع چیست ؟ مبلغی که می توانست بطور کامل از کشور خارج شود و صرف واردات کاغذ شود ، تنها مقدار اندکی از آن برای واردات تخصیص یافت و به فراخور آن چرخ کارخانه ها هم به چرخش در آمد و کارگر ایرانی نیز از فضای به وجود آمده منتفع گردید.
در حال حاضر اقتصاد کشور بیشتر از ناحیه خود تحریمی ها ضربه می‌خورد تا تحریم های مستقیم . امید آنکه شرایط برای فعالین اقتصادی کشور به گونه ای تسهیل شود که بتوان در کنار هم از این دوران سخت نیز گذر کرد.